Sunday, January 5, 2014


វេជ្ជបណ្ឌិត អេន​ធូណី ជូ​ហាន អា​ឈឺ​អូ​ឡា​(Dr. Anthony Johan Arciola) ដែល​ជា​គ្រូពេទ្យ​ខាង​ជំងឺ​ផ្លូវ​បង្ហូរ​នោម នៅ​ទីក្រុង​ញ៉ូយ​ក បាន​និយាយថា ចំណុះ​ទឹកកាម​ប្រហែល​ជា​ប៉ះពាល់​ដល់​ផ្លូវភេទ​របស់​បុរស​បាន​។ បុរស​ម្នាក់​ដែល​មាន​ចំណុះ​ទឹកកាម​តិច​ប្រហែលជា​យល់​ថា គេ​មិន​អាច​ធ្វើអោយ​មនុស្ស​ស្រី​សប្បាយចិត្ត​បានឡើយ​។ ចំណុះ​ទឹកកាម​ធម្មតា​មាន​ចំនួន​ជា​មធ្យម​ពី ២ ទៅ ៥​មី​លី​លីត្រ​នៅពេល​បាញ់​ទឹកកាម​ចេញ​ម្តងៗ​។ ការ​ដែល​មិន​អាច​ផលិត​ទឹកកាម​ក្នុង​ចំនួន​បែប​នេះ​បាន​ប្រហែល​ជា​សញ្ញា​បញ្ជាក់ថា​បុរស​នោះ​មាន​បញ្ហា​ផ្លូវកាយ ឬ​សុខភាព​ហើយ​ទើប​មាន​អាការៈ​បែបនេះ​។ ការ​ទទួលទាន​អាហារ និង​ផឹក​ទឹកបាន​គ្រប់គ្រាន់​ប្រហែលជា​ជួយ​បង្កើន​ចំនួន​ទឹកកាម​របស់​បុរស​ពេល​បាញ់​ទឹកកាម​បាន​។ 

​ទឹក​
​រាងកាយ​ទាមទារ​អោយ​មាន​ជាតិ​ទឹក​គ្រប់គ្រាន់​ដើម្បី​អាច​បំពេញ​មុខងារ​បាន​យា់ង​ល្អ​។ បើ​គ្មាន​ជាតិ​ទឹក​គ្រប់គ្រាន់​ទេ រាងកាយ​នឹង​ខ្សោះ​ជាតិ​ទឹក ហើយក៏​មិន​អាច​ផលិត​ចំនួន​មេ​ជីវិត​ឈ្មោល ឬ​ទឹកកាម​បាន​គ្រប់​ចំនួន​ដូច​ធម្មតា​បានដែរ​។ បុរស​ត្រូវ​តែ​ផឹកទឹក​អោយបាន​យ៉ាងហោច​ណាស់ ៨​កែវ​ក្នុង​មួយថ្ងៃ​។ វេជ្ជបណ្ឌិត អា​ឈឺ​អូ​ឡា និយាយថា ការទទួល​តាន​អាហារ​ដែល​មាន​ជាតិ​ទឹក​ច្រើន​ក៏​មាន​ប្រយោជន៍​ដល់​ការផលិត​ទឹកកាម​ដែរ​។ 

​សាច់​
​អយ​ស្ទឺ​, សាច់​ក្រហម និង​សាច់​ចៀម​សុទ្ធតែ​ផ្ទុក​ទៅ​ដោយ​ជាតិ​ស័ង្គសី​ខ្ពស់​។ ជាតិ​រ៉ែ​ប្រភេទ​នេះ​ជួយ​បង្កើន​ចំនួន​អ័រម៉ូន​តេស្តូ​ស្តេ​រ៉ូន​។ កាលណា​ចំនួន​អ័រម៉ូន​តេស្តូ​ស្តេ​រ៉ូន​មាន​កាន់តែច្រើន ដូច្នេះ​នឹង​ធ្វើអោយ​ទឹកកាម​ចេញ​កាន់តែច្រើន​។ រាងកាយ​ត្រូវ​ការស័ង្គសី​ដើម្បី​ផលិត​ទឹកកាម​។ The Sydney Morning Herald និយាយថា ទឹកកាម​ផ្ទុក​ទៅ​ដោយ​ជាតិ​ស័ង្គសី​ពី​មួយ​ទៅបី​មី​លី​ក្រាម​។ 

​ត្រីធូ​ណា​, សាច់​ក្រហម និង​សាច់​បក្សី​ផ្តល់​នូវ​អាស៊ីតអាមីណេ L-arginine និង L-carnitine​។ សារធាតុ​ទាំងនេះ​ប្រហែល​ជា​ជួយ​បង្កើន​ចំនួន​ផលិត​របស់​ទឹកកាម​បាន​។ អាស៊ីត​អា​មី​ណែ​ទាំងនេះ​ក៏​ជួយ​បង្កើន​ចំនួន​របស់​អ័រម៉ូន​តេស្តូ​ស្តេ​រ៉ូន​ដែរ​។ 

​អាហារ​ប្រភេទ​គ្រាប់​
​អាហារ​ប្រភេទ​គ្រាប់​ក៏​ផ្តល់​នូវ​ជាតិ​ស័ង្គសី និង​អាស៊ីតអាមីណេ​ដូចគ្នា​នឹង​សាច់សត្វ​ដែរ​។ ជាតិ​សេ​ឡេ​ញ៉ូម​ក្នុង​គ្រាប់​ផ្លែឈើ​ប្រហែល​ជា​ជួយ​ពង្រឹង​ដល់​ការផលិត​ទឹកកាម និង​ជួយ​បង្កើន​ភាព​មាន​ចលនា និង​រស់​រវើក​របស់​មេ​ជីវិត​ឈ្មោល​ទៀតផង​។ 

​បន្លែ និង​ផ្លែឈើ​
​បន្លែ​ពណ៌​បៃតង​ដូចជា ប្រូ​ខូលី​, ស្ពៃ​បៃតងចាស់ ក៏​មាន​ប្រយោជន៍​ដល់​ការផលិត​ទឹកកាម​។ ប៉េង​ប៉ោះ​, ឪឡឹក និង​ក្រូចថ្លុង​សុទ្ធតែ​ផ្ទុក​ទៅ​ដោយ​សារធាតុ Lycopine សម្រាប់​ជួយ​បង្កើន​ភាព​ខាប់ និង​ចំណុះ​របស់​ទឹកកាម​៕

ប្រភពពីhttp://www.health.com.kh

0 comments:

Post a Comment

តំណភ្ជាប់ទំព័រព័ត៌មាន៖ កោះសន្តិភាព, ព័ត៍មានដើមអំម្ពិល, ភ្នំពេញប៉ុស្ត៍, កម្ពុជាថ្មី, ព័ត៌មានសុខភាព, ព័ត៌មានដើមស្វាយ, EVERYDAY.COM.KH, CAMBODIA NEWS, KHMERLOAD, LOOKING TODAY, វិទ្យុអាស៊ីស៊េរី, SABAY, WATCH MOVIE ONLINE, ប្រវត្តិសាស្រ្តខ្មែរ,